Cara mudah untuk crack wpa2 atau unifi???

Discussion in 'Malay Support | Sokongan Melayu' started by reyman76, Mar 5, 2013.

  1. reyman76

    reyman76 Well-Known Member

    Joined:
    Jan 29, 2013
    Messages:
    219
    Likes Received:
    15
    Wahai crackerz2 sekalian...ada cara mudah x utk crack wpa2/unifi??? kalau ada share la ..sampai sekarang aku try crack wpa2/unifi masih x berjaya success dptkan pws...:no...thnkz utk respon!
    --- Double Post Merged, Mar 6, 2013 ---
    mana moderator ni? pesal sunyi je page ni???:slug
     
    #1
    • Like Like x 1
  2. FaezTech

    FaezTech Well-Known Member

    Joined:
    Mar 1, 2013
    Messages:
    2
    Likes Received:
    4
    senang pakai reaver. kalau nak mudah, pakai lah xiaopan versi yang sekarang (Xiaopan 0.4.5.1). selain xiaopan Xiaopan 0.4.5.1, boleh pakai beini versi 1.2.3, reaver pun ada dalam tu. pastikan setiap kali nak pecah sekuriti wpa/wpa2, pastikan wps enable, kalau tak, reaver pun tak guna. untuk periksa sama ada wps enable atau tidak, boleh tengok dekat bahagian "ENC" dekat situ dia akan keluar wps dan barulah boleh tekan reaver untuk proses pecah sekuriti. ataupun nak mudah lagi, guna inflator dalam xiaopan 0.4.5.1 ada untuk periksa wps. untuk backtrack 5 R, boleh guna command ini untuk periksa wps dia enable atau tidak. "wash -i mon0". kalau bssid kamu tak tersenarai dalam tu, maksudnya wps tak enable. jangan buang masa dengan guna dictionary. beralih kepada reaver je. :)

    apa yang aku beritahu ni hanya untuk digunakan dekat wifi sendiri, mungkin kamu terlupa password jadi ini adalah langkah mudah untuk kamu cari balik password kamu. jangan sesekali guna pada tempat yang salah, jelas sekali pada wifi orang lain. :)
     
    #2
    • Like Like x 4
    • Agree Agree x 3
  3. Winterdreamz

    Winterdreamz Active Member

    Joined:
    Mar 2, 2013
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    I using xiaopan latest version and i trying to crack wpa using reaver.But the pin just repeating 12345670 until never ends.Is there any problem?
     
    #3
  4. Shahzul

    Shahzul Member

    Joined:
    Feb 23, 2013
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Hmmm~ aku tak tau la.. ape lah naseb aq,... aq x leh buka beini tu... pdahal .. hari tu oke jek, lpas aq buat bru, x leh.. lak..
    sedihh aq dok.. ~-~
     
    #4
  5. reyman76

    reyman76 Well-Known Member

    Joined:
    Jan 29, 2013
    Messages:
    219
    Likes Received:
    15
    bro...bukan ke pws list reaver hanya ada 8 digit? kalau wifi ygkita nk crack guna pws lebih dr 8 digit mcmana lak nk crack guna reaver???:eeks
     
    #5
  6. firesheep

    firesheep Well-Known Member Donator I

    Joined:
    Jul 10, 2012
    Messages:
    52
    Likes Received:
    5
    x kire lah panjang mana password wifi tu 64 char ke...bile dh dpt 8 digit wps tu nti dpt lah password wifi tu...
     
    #6
  7. H-S

    H-S Well-Known Member

    Joined:
    Aug 29, 2012
    Messages:
    58
    Likes Received:
    19
    WPS cuma ada 8

    dah crack WPS baru dpt pswd wifi.. kita key-in pswd wifi bukan wps :v
     
    #7
    • Like Like x 1
  8. nizam086031

    nizam086031 Member

    Joined:
    Mar 11, 2013
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    fedding bottle tutorial untuk crack wpa ada tak??.. Geek
     
    #8
  9. reyman76

    reyman76 Well-Known Member

    Joined:
    Jan 29, 2013
    Messages:
    219
    Likes Received:
    15
    so maksudnya apa yg reaver "trying pin" tu dia pecah pws wps la ye?
    manakala kalau guna dictionary lak terus pecah pws wifi nya. betul x bro??? :)
    --- Double Post Merged, Mar 11, 2013 ---
    kalau crack wps selain guna reaver ada x bro??? sbb aku slalu try reaver tp x pernah complete sbb byk kali dia trying pin nombor yg sama je...ada sekali tu aku try run reaver sampai 3hari...penghabisnya power suply pc aku letup mungkin terlalu panas kot...:D
    --- Double Post Merged, Mar 11, 2013 ---
    sometime i have same problem like u bro...(bro this malay page...so please speak malay here:joy)
     
    #9
    • Agree Agree x 1
  10. H-S

    H-S Well-Known Member

    Joined:
    Aug 29, 2012
    Messages:
    58
    Likes Received:
    19
    reaver kan boleh sambung2 pin... tapi yg guna terminal la.. guna GUI mcm inflator, Minidwep-GTK aku x reti...

    aku pernah dah 50% tiba3 fail to associate.. mmg haram jadah..

    aku x minat crack WPA sebab kt area aku xder unipai lagi.. kesian duduk ulu.. test kt modem sendiri je la..
     
    #10
  11. reyman76

    reyman76 Well-Known Member

    Joined:
    Jan 29, 2013
    Messages:
    219
    Likes Received:
    15
    aku guna cd boot bro utk jalankan reaver... kalau guna terminal mcmana pulak tu??? boleh ajar bro?:D
     
    #11
  12. kazuya_mishima

    kazuya_mishima Well-Known Member

    Joined:
    Feb 12, 2013
    Messages:
    58
    Likes Received:
    4
    xda tutorial ke bro....? dh lama cari cmner nk guna reaver nih... nk pkai dictionary, x blh nk load iso fail plak...

    asyik2 checksum error jer... hmmm... :(

    WPA/WPA2 ni yg masalah sikit... x pnh bjaya langsung crack WPA/WPA2.... mohon tunjuk ajar yer sifu2 smua.... plzzzz.... :(

    klu ikut yg mna paling ok...?

    1. miniwep gtk
    2. inflator
    3. backtrack 5 R3
    4. ke ader software2 lain lg....?
     
    #12
  13. reyman76

    reyman76 Well-Known Member

    Joined:
    Jan 29, 2013
    Messages:
    219
    Likes Received:
    15
    kt youtube xde ke bro?:dance
    --- Double Post Merged, Mar 12, 2013 ---
    aku pernah tanya kt satu sifu ni sal software apa yg paling mudah utk crack pws wpa/wpa2....sifu tu jwap software yg paling mudah adalah mintak cara baik pws kt tuan punya wifi tu...haru je..hahah:me
     
    #13
  14. kazuya_mishima

    kazuya_mishima Well-Known Member

    Joined:
    Feb 12, 2013
    Messages:
    58
    Likes Received:
    4
    mmg ada kt youtube... tp, bnyak yg jenis pakai dictionary... dict file belambak aku ada..... cuma klu blh nk elakkan pakai dictionary file nih...

    ada yg kata pakai reaver ok... cmner tue... ada link x bro... kot2 blh study ke nnt.....
     
    #14
  15. o0zek

    o0zek Member

    Joined:
    Mar 12, 2013
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Sama nga wpa or wep rever ni,,
    Airmon-ng
    Airmon-ng start wlan0
    Cr mgsa
    Airodump-ng mon0

    bnyk command utk reaver,plg aku suka guna
    Reaver -i mon0 -f -c 5 -b bssid -v -x 60

    mon0 tukar korg pnya moniterface
    Bt3r3,utk inflator korg tekan next2 jer.
     
    #15
  16. kazuya_mishima

    kazuya_mishima Well-Known Member

    Joined:
    Feb 12, 2013
    Messages:
    58
    Likes Received:
    4
    fuyyoooo.... cmner tue sifu.... mtk tlg tunjuk ajar sifu...:(

    reaver nih bnda apa yer...? bkn yg dlm miniwep gtk tu ke...?

    ke ader software lain mcm backtrack5 R3 tue... konpius nih....
     
    #16
  17. H-S

    H-S Well-Known Member

    Joined:
    Aug 29, 2012
    Messages:
    58
    Likes Received:
    19
    terminal tu mcm cmd kt windows tu.. aku guna virtualbox je.. x mampu nk tunggu lama2 guna boot..



    kt sini kan ramai otai org mereisia.. cuba ko try...
     
    #17
    • Like Like x 1
  18. o0zek

    o0zek Member

    Joined:
    Mar 12, 2013
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    tak,,dia lain bukan miniwep,,
    Login or Signup to view links / downloads
    try taip reaver kat mana2 os yg ko guna,,xkisah la dalam xiaopan atau backtrack,,
    klu ada kuar bla bla makna dah terinstall la tu..
     
    #18
  19. kazuya_mishima

    kazuya_mishima Well-Known Member

    Joined:
    Feb 12, 2013
    Messages:
    58
    Likes Received:
    4
    aku guna xiaopan 0.4.5.1

    1. select miniwep gtk
    2. select WPA/WPA2
    3. select target dlm list WPA/WPA2 lepas scan
    4. select reaver
    5. smpai sini jer aku kantoi..... kdg2 dia mtk dictionary...? nk wat cmner ek...?
    Red Hat Linux (4)-2013-03-10-19-52-53.png

    mtk tlg sifu-sifu smua yer....... :(
     
    #19
  20. mazzaanni

    mazzaanni Active Member

    Joined:
    Jun 25, 2012
    Messages:
    17
    Likes Received:
    2
    maaf org malaya.. off topic kit... kalau kat sabah macam mane nak beli alfa wireless? saje nak test dio punya power kit
     
    #20