"Crunch" untuk membina sebuah kamus atau "wordlist"

Discussion in 'Malay Support | Sokongan Melayu' started by estimacamry, 12 Mar 2013.

  1. estimacamry

    estimacamry Tracker
    VIP

    Joined:
    3 Aug 2012
    Messages:
    552
    Likes Received:
    131
    Trophy Points:
    91
    Kepada yang berminat, sila baca tajuk2 berikut:

    http://adaywithtape.blogspot.com/2011/05/creating-wordlists-with-crunch-v30.html
    http://xiaopan.co/forums/threads/crunch-wordlist-generator.318/
    http://xiaopan.co/forums/threads/crunch-aircrack-ng-to-avoid-wordlists.809/

    Selepas baca dan membuat percubaan, yang bermasalah atau mempunyai soalan2 sila kemukakan di thread ini. Saya akan cuba membantu kawan2 semua. Kalau bersertakan gambar lagi cun supaya yg lain2 dapat bermanfaat.
    Watch this video on YouTube.

     
  2. FareezIzwar

    FareezIzwar Active Member

    Joined:
    30 May 2012
    Messages:
    22
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    33
    bro tau xcamne nak hack wpa2-psk klau router wifi tu dh disable pin wps...
     
  3. estimacamry

    estimacamry Tracker
    VIP

    Joined:
    3 Aug 2012
    Messages:
    552
    Likes Received:
    131
    Trophy Points:
    91
    Tanpa WPS enable, dapatkan Handshake dan guna dictionary attack. Ini thread untuk crunch. Cuba buat thread baru berkenaan soalan komer.
     
  4. apisgrr

    apisgrr Active Member

    Joined:
    7 Feb 2013
    Messages:
    23
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    43
    Kenapa bila crunch 10 10 0123456789 -s 0100000000 -e 0199999999 -o /home/tc/wordlist.txt
    Tak stop dkt 0199999999, dia terus terus jalan 0300000000

    Ke command salah, tolong tunjuk ajar. :)
     
  5. estimacamry

    estimacamry Tracker
    VIP

    Joined:
    3 Aug 2012
    Messages:
    552
    Likes Received:
    131
    Trophy Points:
    91
    Command mmg betul, masalahnya Xiaopan 0.4.5.1. Mungkin file crunch.exe yg dimuat naik ke Xiaopan corrupted. Saya dah bagitau kat tuan thread Xiaopan 0.4.5.1. Cuba guna Back Track.
     
  6. apisgrr

    apisgrr Active Member

    Joined:
    7 Feb 2013
    Messages:
    23
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    43
    Ok tq bro. :) Saya crunch guna backtrack 5 je.
    Lepas tu simpan dkt pendrive.
     
  7. estimacamry

    estimacamry Tracker
    VIP

    Joined:
    3 Aug 2012
    Messages:
    552
    Likes Received:
    131
    Trophy Points:
    91
    Kalau xnak simpan pun boleh, guna cara "pipe" aje.
    Code:
    Select All
    ./crunch 10 10 0123456789 -s 0102000000 -e 019999999999 -u | aircrack-ng <cap.file> -e <ESSID> -w-
     
  8. Shah Legno

    Shah Legno Member

    Joined:
    19 Apr 2013
    Messages:
    61
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    13
    Crunch yang terbaru updated dngn GUI interface spain tu, adakah lebih better daripada crunch yang jenis mcm ni guna command?
     
  9. estimacamry

    estimacamry Tracker
    VIP

    Joined:
    3 Aug 2012
    Messages:
    552
    Likes Received:
    131
    Trophy Points:
    91
    Xpasti la bro, GUI selalunya utk org yg malas nak taip command..taku2 kalu tersilap taip, sepatutnya sama aje
     
  10. Shah Legno

    Shah Legno Member

    Joined:
    19 Apr 2013
    Messages:
    61
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    13
    Nevermind...saya cuba kedua duanya sekali since saya masih dalam pembelajaran lagi..
     
  11. wongsam@outlook

    Joined:
    14 Jul 2013
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Sila tunjuk ajar aku belanja di KL
     
  12. firesheep

    firesheep Well-Known Member
    Donator I

    Joined:
    10 Jul 2012
    Messages:
    53
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    120
    tunjuk ajar pasal pe tu bro
     
  13. kackess

    kackess Active Member

    Joined:
    1 Sep 2013
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    31
    crunch 10 10 maknanye password dia 10 kan? dari handshakes camna nak tau password dia berapa panjang?
    aku try bukak cap file kat wireshark aku nampak key mic 16, pastu aku sebat la contoh crunch 8 16 charset.lst ......
     
  14. kholiq

    kholiq Member

    Joined:
    19 Jan 2014
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    bro tolong ajar camana pasal crunch nie...betulx2 x faham... nak create wordlist pun x tahu nak buat...ada download wordlist saja nak belajar tapi x tahu nak letak mana...pastu semua nyer cerita pasal cap...ada lar faham sikit...saya dah tunggu 2 hari pasal nak belajar... x nampak pulak file cap tu...handshake tang mana?...arghhh kompius...tolong tunjuk ajar ku sifu
     
  15. august8

    august8 Active Member

    Joined:
    3 Jan 2013
    Messages:
    9
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    35
    Kalo komputer ade GPU berasingan, guna hash-kucing je la... :D
     
  16. mukhtar thang

    mukhtar thang Member

    Joined:
    14 Aug 2014
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    bro...cm ne nk save wordlist yg da wat bro..try wat crunch kt xiaopan tp x jumpe pn file yg wat tu..
     
  17. firesheep

    firesheep Well-Known Member
    Donator I

    Joined:
    10 Jul 2012
    Messages:
    53
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    120
    pkai kali linux senang
    --- Double Post Merged, 22 Sep 2014 ---
    klau handshake dia mcm pic ni
    [​IMG]
     
  18. kayrol84

    kayrol84 Well-Known Member

    Joined:
    10 Jul 2013
    Messages:
    2
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    65

    Skang ni rasenye password byk tukar ke <no tel>abc cth 0123456587abc. so bleh sape2 bg camne command nak buat kamus tu? tq
     
  19. estimacamry

    estimacamry Tracker
    VIP

    Joined:
    3 Aug 2012
    Messages:
    552
    Likes Received:
    131
    Trophy Points:
    91
    Guna koman -t contoh -t 01@@@@@@@@abc


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  20. kayrol84

    kayrol84 Well-Known Member

    Joined:
    10 Jul 2013
    Messages:
    2
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    65
    sape2 yg pc power leh run crunch nk mintak tlg run comand ni pastu mintak upload kan dict. saiz dalam 1gb.

    /crunch 13 13 0123456789 -t 01@@@@@@@@abc -o

    pass die ni <no fon><abc>

    skang ni byk moden unifi pakai pass ni selain 8 digit. so sape yg bleh run tu upload kan la.. komputer kawan dah run tp crash

    klu zipkan mungkin dalam 100mb je kot. mintak tlg sape2 ada pc power. tq
     
Loading...
  • About Us

    We are a community mixed with professionals and beginners with an interest in wireless security, auditing and pentesting. Feel free to check out and upload resources.


    You can also find us on: Twitter and Facebook

  • Donate to Us

    Did you find our forums useful? Feel free to donate Bitcoin to us using the form below. Those who donate the equivlent of $10 USD or more will be upgraded to VIP membership. Don't have Bitcoin? Use your credit card to GO VIP here. Don't want to fork out some coin? There are other ways to GO VIP. Bitcoin: 1LMTGSoTyJWXuy2mQkHfgMzD7ez74x1Z8K