minidwep-gtk [WPS] sambung pin

Discussion in 'Malay Support | Sokongan Melayu' started by H-S, 24 Mar 2013.

  1. H-S

    H-S Well-Known Member

    Joined:
    29 Aug 2012
    Messages:
    58
    Likes Received:
    19
    Trophy Points:
    148
    mcm screenhot ni.. aku stop kt 0041567

    so macam mana nk sambung pin lepas aku shutdown virtualbox

    [​IMG]
     
    • Like Like x 2
  2. estimacamry

    estimacamry Tracker
    VIP

    Joined:
    3 Aug 2012
    Messages:
    552
    Likes Received:
    131
    Trophy Points:
    91
    1.Mount USB
    2.Dlm Xiaopan (vmware) klik kat XFE / klik ok
    3.Pi ke usr/local/etc/reaver/ cari file yg hujungnya .wpc
    4.Copy file .wpc tu ke USB
    5.Bila nak resume, mount USB dan copy file tu balik ke usr/local/etc/reaver/
    6.Pastu run minidwep dan launch reaver kat AP yg sama
    Kalau x silap saya la sb saya x guna vmware, kalu liveUSB with persistent (Back Track) just klik run aje dia auto sambung
     
    • Like Like x 1
  3. apisgrr

    apisgrr Active Member

    Joined:
    7 Feb 2013
    Messages:
    23
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    43
  4. H-S

    H-S Well-Known Member

    Joined:
    29 Aug 2012
    Messages:
    58
    Likes Received:
    19
    Trophy Points:
    148
    mcm mn nk copy masuk ke usb?
     
  5. estimacamry

    estimacamry Tracker
    VIP

    Joined:
    3 Aug 2012
    Messages:
    552
    Likes Received:
    131
    Trophy Points:
    91
    1. Masukkan USB, klik dkt "Mount Tool"
    2. Pilih sda1 ( kalu bkn sda1, cuba yg lain sebab kat komputer lain mungkin sdb1 ker sda2 ker....)
    3. Pi dkt file yg nak copy, right click pastu copy
    4. Pastu pi kat xfe/mnt/sda1.....right click>>paste
    mount.jpg
     
  6. exofx™

    exofx™ Active Member

    Joined:
    30 Jan 2013
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    41
    Pakai xiaopan susah jgk ye nak faham pun.
     
  7. suselinuxp

    suselinuxp Active Member

    Joined:
    4 Jun 2012
    Messages:
    9
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    38
    aku selalu guna command "-p 0041" dlm reaver @ minidwep kalau nak sambung pin mula start 00415675
     
  8. reyman76

    reyman76 Well-Known Member
    VIP

    Joined:
    29 Jan 2013
    Messages:
    258
    Likes Received:
    18
    Trophy Points:
    66
    estimacamry
    bro.. aku rasa pwslist yg ada kt reaver tu x complete la...kalau pin wps hanya ada 8 digit mcmana reaver ada yg x boleh cari pin wps???(aku maksudkan wpa2 yg enable wps) sbb aku dh byk kali try run reaver sampai berhari2 lamanya last dia hanya 99.99% complete jer...(kalau berlaku camni bermakna reaver x dpt cari pws wps kan???) so kalau betul la...mcmana kalau nk tukar / edit pwslist wps yg dh ada kt reaver tu???kalau boleh la aku nk letak pwslist 00000000 -> 99999999.(confirm semua wpa2 yg ada wps boleh crack:D )
     
  9. estimacamry

    estimacamry Tracker
    VIP

    Joined:
    3 Aug 2012
    Messages:
    552
    Likes Received:
    131
    Trophy Points:
    91
    Jangan salah paham reyman76 reaver brute force/hack wps PIN dan password list utk hack handshake yg dah di capture. Dua cara berlainan. WPS PIN - wifi protected setup merupakan pin 8 digit utk router yg dah di set oleh kilang .
    wps.jpg
    Bila reaver dpt wps pin tu, secara automatik ia akan menunjukkan password yg di set oleh tuan router tersebut.
    reaver.jpg
    Untuk dictionary list , bila dah dpt handshake aircrack-ng akan gunakan infomasi yg ada di handshake utk mencari password yg ada di dictionary. Kalau password ada dlm dictionary anda maka aircrack-ng akan pickup password tersebut berdasarkan infomasi dari handshake. abxx-01.cap adalah merupakan handshake file yg di capture masa hack. File ni la yg digunakan oleh aircrack-ng
    dictionaryattack.jpg

    Bermaksud, reaver terlepas wps pin tersebut atas sebab2 yg saya kurang pasti. Komer perlu cuba sekali lagi.
     
  10. reyman76

    reyman76 Well-Known Member
    VIP

    Joined:
    29 Jan 2013
    Messages:
    258
    Likes Received:
    18
    Trophy Points:
    66
    estimacamry
    confirm ke bro default pin(pwslist) dlm reaver tu complete semua angka 8digit (00000000-999999999) ada???? sbb dh byk kali aku cuba reaver ni
    dgn AP yg berbeza2 semuanya bila sampai 99.99% dia akan pin 8 digit yg sama je..ada pernah sekali tu aku try tunggu sampai sehari tp tetap dia pin 8 digit yg sama...sbb tu aku yakin dlm pwslist reaver tu x semua nombor 8 digit ada...hehe:)
     
  11. estimacamry

    estimacamry Tracker
    VIP

    Joined:
    3 Aug 2012
    Messages:
    552
    Likes Received:
    131
    Trophy Points:
    91
    mmg complete dan reaver x semestinya run 100% baru jumpa wps pin. tgk gambor yg saya attach, pin nya cuma di 7.86%. cuba guna inflator inflator.jpg pastu "set delay pin" guna 5, supaya ia x miss pin yg betul.
     
  12. reyman76

    reyman76 Well-Known Member
    VIP

    Joined:
    29 Jan 2013
    Messages:
    258
    Likes Received:
    18
    Trophy Points:
    66
    estimacamry
    thnkz bro.. smlm aku try mmg dpt crack wpa psk pws tapi bila masukkan pws tu dia boleh "connected" tp "no internet connection" kenapa boleh camni bro??? sama ada pws yg reaver dpt salah atau owner tu ada pasang security lain???:)
     
  13. estimacamry

    estimacamry Tracker
    VIP

    Joined:
    3 Aug 2012
    Messages:
    552
    Likes Received:
    131
    Trophy Points:
    91
    password xkan salah. connected xle browse mungkin line owner problem..terlalu jauh..atau mac filtering

    Sent from my GT-S7500 using Tapatalk 2
     
  14. reyman76

    reyman76 Well-Known Member
    VIP

    Joined:
    29 Jan 2013
    Messages:
    258
    Likes Received:
    18
    Trophy Points:
    66
    estimacamry
    mac filtering??? mcmana nk mengatasi mac filtering ni bro???
    nk kata line owner prob aku tgok ade client lain yg guna, kalau terlalu jauh aku dpt signal full bar(exelent)... kalau mac filtering boleh jadi kot...:angelic:
     
  15. epitomize

    epitomize Active Member

    Joined:
    26 Oct 2012
    Messages:
    9
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    33
    spoof mac lor.... :)
     
  16. faizuldin

    faizuldin Well-Known Member

    Joined:
    14 Jul 2012
    Messages:
    33
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    80
    wps adalah wifi hacked setup
     
  17. Shah Legno

    Shah Legno Member

    Joined:
    19 Apr 2013
    Messages:
    61
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    13
    tak pernah lagi berjaya hack WPA walaupun 1 kali, sebab ambil masa lama sangat...kalau WPE, 10 AP dah berjaya di hack...sejak sebulan saya mula berkecimpung dalam bidang hacking ni..
     
  18. H-S

    H-S Well-Known Member

    Joined:
    29 Aug 2012
    Messages:
    58
    Likes Received:
    19
    Trophy Points:
    148
    WEP kan? bukan WPE

    WPA kalau crack WPS pin.. ikut nasib.. kalau pin dia nombor kecik.. kejap je... kalau nombor besar mcm 8XXX @ 9XXX makan masa lama..
     
  19. Shah Legno

    Shah Legno Member

    Joined:
    19 Apr 2013
    Messages:
    61
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    13
    Aah WEP...sorry typo, problem terbesar nak hack WPA ni, bila ambil masa terlalu lama...takut connection AP tu jadi slow atau lemah ataupun router tu dia off, tu antara perkara yang boleh buat connection jadi error atau failed...agak bazir masa, btw sekarang ni,kalau guna Reaver WPS di Minidwep... kita boleh sort sendiri custom pincode bermula dari no pin besar 8XXXXXXX, pertengahan 5XXXXXXX ataupun macam biasa dari digit kecil...
     
  20. faizuldin

    faizuldin Well-Known Member

    Joined:
    14 Jul 2012
    Messages:
    33
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    80
    hok tu mmg btol bro,aku biasa akn save wps pin tu
     
Loading...
  • About Us

    We are a community mixed with professionals and beginners with an interest in wireless security, auditing and pentesting. Feel free to check out and upload resources.


    You can also find us on: Twitter and Facebook

  • Donate to Us

    Did you find our forums useful? Feel free to donate Bitcoin to us using the form below. Those who donate the equivlent of $10 USD or more will be upgraded to VIP membership. Don't have Bitcoin? Use your credit card to GO VIP here. Don't want to fork out some coin? There are other ways to GO VIP. Bitcoin: 1LMTGSoTyJWXuy2mQkHfgMzD7ez74x1Z8K