Problem Kt Xiaopan 0.4.5.1

Discussion in 'Malay Support | Sokongan Melayu' started by H-S, 16 Mar 2013.

  1. H-S

    H-S Well-Known Member

    Joined:
    29 Aug 2012
    Messages:
    58
    Likes Received:
    19
    Trophy Points:
    148
    kadang2 aku dapat problem pelik...

    xiopan run dalam virtualbox

    Alfa NHR + 9dbi
    [​IMG]

    kosong je

    alfa NEH + 5dbi
    [​IMG]

    plug in lepas xiopan fully boot.. kadang2 still x boleh detect ap.. kena 2-3 kali restart baru ok

    alfa NHR & NEH
    [​IMG]

    data # dah sampai 30K tapi kt minidwep still 6K
    kadang2 auth tu dah opn..
    kalau nasib baik.. sampai ke 50K nnt minidwep pon tunjuk 50K tapi tapi selalulunya minidwep "hang"

    any solution?
     
  2. estimacamry

    estimacamry Tracker
    VIP

    Joined:
    3 Aug 2012
    Messages:
    552
    Likes Received:
    131
    Trophy Points:
    91
    Dah cuba run liveUSB? Kalu Virtual machine mmg byk masalah..
     
  3. H-S

    H-S Well-Known Member

    Joined:
    29 Aug 2012
    Messages:
    58
    Likes Received:
    19
    Trophy Points:
    148

    kalau run dari boot... mmg xder prob.. :pac
     
  4. wanpolo06

    wanpolo06 Active Member

    Joined:
    3 Jul 2012
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    41
    aku plak problem nya..mesti akan kluar no client...dah test bntak wifi dah tpi still no client sbb apa erkk
    aku pon pkai virtual jgak
     
  5. estimacamry

    estimacamry Tracker
    VIP

    Joined:
    3 Aug 2012
    Messages:
    552
    Likes Received:
    131
    Trophy Points:
    91
    cuba connect usb selepas xiaopan dah siap load ataupun run terminal dan key 'sudo rfkill unblock all" pastu enter . cuba run minidwep skrg

    Sent from my GT-S7500 using Tapatalk 2
     
  6. apisgrr

    apisgrr Active Member

    Joined:
    7 Feb 2013
    Messages:
    23
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    43
    Try click kat Icon USB tu Disconnect from host, lepas tu connect balik.
     
  7. reyman76

    reyman76 Well-Known Member
    VIP

    Joined:
    29 Jan 2013
    Messages:
    258
    Likes Received:
    18
    Trophy Points:
    66
    aku rasa sbb wifi yg kau crack tu owner dia x online bro...try crack wifi lain....;)
     
  8. estimacamry

    estimacamry Tracker
    VIP

    Joined:
    3 Aug 2012
    Messages:
    552
    Likes Received:
    131
    Trophy Points:
    91
    kalu guna reaver x perlu client utk test wps pin. client diperlukan utk dptkan handshake utk crack WPA.
     
  9. Shah Legno

    Shah Legno Member

    Joined:
    19 Apr 2013
    Messages:
    61
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    13
    Sama la juga...kalau run from VMWare...perkara mcm ni dah mmg akan berlaku...kalau run dngn liveusb,masalah mcm ni tak pernah jadi lagi...mungkin software bugs compatibility..
     
Loading...
  • About Us

    We are a community mixed with professionals and beginners with an interest in wireless security, auditing and pentesting. Feel free to check out and upload resources.


    You can also find us on: Twitter and Facebook

  • Donate to Us

    Did you find our forums useful? Feel free to donate Bitcoin to us using the form below. Those who donate the equivlent of $10 USD or more will be upgraded to VIP membership. Don't have Bitcoin? Use your credit card to GO VIP here. Don't want to fork out some coin? There are other ways to GO VIP. Bitcoin: 1LMTGSoTyJWXuy2mQkHfgMzD7ez74x1Z8K