Pyrit

Discussion in 'Malay Support | Sokongan Melayu' started by estimacamry, 15 Jun 2013.

  1. estimacamry

    estimacamry Tracker
    VIP

    Joined:
    3 Aug 2012
    Messages:
    552
    Likes Received:
    131
    Trophy Points:
    91
    Pyrit lebih cepat kalu dibanding gan aircrack-ng.
    Cara pertama:
    1. Sediakan "capture file/handshake" (xxx.cap), "dictionary" (xxx.txt) dan nama "ssid" .
    2. Run "terminal" dan key in "pyrit benchmark" utk test kelajuan pc kita. Kalu leh guna liveusb sbb kalu vmware ia cuma guna satu core aje utk run pyrit. Liveusb "pyrit" akan mengunakan semua core yg ade.
    Code:
    Select All
    pyrit eval pyrit -i <dictionary.txt> import_passwords pyrit -e <ssid> create_essid pyrit eval pyrit batch pyrit verify pyrit -o <wpadb> export_hashdb aircrack-ng -r <wpadb> <output01>.cap
    Cara nie, pyrit akan "hash"kan dictionary gan handshake, bila dah siap aircrack-ng digunakan.

    Cara kedua:
    1. Sediakan "capture file/handshake" (xxx.cap) dan nama "ssid"
    2. "Pipe crunch to pyrit" maksudnya gunakan crunch utk membuat dictionary dan run terus gan pyrit. Cara nie tidak memerlukan memory yg besar.
    Code:
    Select All
    <run crunch cara biasa buat dictionay> -u | pyrit -i- -r <handshake.cap> -e <nama ssid> attack_passthrough
    Kalu rajin reyman76 baca yg berikut
    http://j2neon.blogspot.com/2011/07/cracking-wpa-using-pyrit-and-aircrack.html
    http://xiaopan.co/forums/threads/crack-wpa2-know-your-target.2030/
    http://adaywithtape.blogspot.com/2011/05/creating-wordlists-with-crunch-v30.html
     
    • Like Like x 1
  2. reyman76

    reyman76 Well-Known Member
    VIP

    Joined:
    29 Jan 2013
    Messages:
    258
    Likes Received:
    18
    Trophy Points:
    66
    bro estimacamry...
    xiaopan aku takde pyrit....so mcmana nk install pyrit ke dlm xiaopan???aku guna xiaopan live boot cd...sbb tu jer yg support wireless card apabila aku run....aku taip pyrit benchmark kt terminal dia kluar pyrit not found...thnkz bro..:)
     
  3. estimacamry

    estimacamry Tracker
    VIP

    Joined:
    3 Aug 2012
    Messages:
    552
    Likes Received:
    131
    Trophy Points:
    91
    Xiaopan versi aper?
     
  4. reyman76

    reyman76 Well-Known Member
    VIP

    Joined:
    29 Jan 2013
    Messages:
    258
    Likes Received:
    18
    Trophy Points:
    66
    kalau x silap versi 3.xxx...xiaopan versi baru x support hardware aku bro...boleh x pyrit kita masukkan dlm xiaopan tu..kalau boleh mcmana caranya bro???:rolleyes:
     
  5. estimacamry

    estimacamry Tracker
    VIP

    Joined:
    3 Aug 2012
    Messages:
    552
    Likes Received:
    131
    Trophy Points:
    91
    Sebelum cuba, sila back up satu copy xiaopan anda!
    1. Muat turun http://www.4shared.com/file/ovTwJomY/pyrit-040.html
    2. Muat turun winISO http://www.winiso.com/support/tutorials/edit-iso.html
    3. Install winISO kemudian run.
    4. Pastu klik "open File" browse ke folder dimana xiaopan.iso disimpan dan klik "open"
    5. Browse ke cde/optional kemudian klik "add file" browse ke file "pyrit-0.4.0.tcz" klik "open"
    6. Browse ke cde/onboot.lst kemudian "right click" dan extract ke desktop.
    7. Open onboot.lst yg di desktop, tambah perkataan pyrit-0.4.0.tcz di dalamnya( sila ikut alphabet dan make sure xde space diantara perkataan) kemudian tekan save dan close.
    8. Sekarang, pi ke winiso tadi, right click dekat cde/onbootlist dan klik delete. Pastu klik "add file" browse ke desktop dan klik kat onboot.lst yg dah di modified, klik "open"
    9. Di atas winISO klik "save"
    10. Run xiaopan yg dah ditambah pyrit di virtual machine cam biasa.
    11. Open terminal dan type
    Code:
    Select All
    tce-load -i /mnt/sr0/cde/optional/pyrit-0.4.0.tcz
    12. Pastu dalam terminal lagi test samada berjaya ke x
    Code:
    Select All
    sudo pyrit benchmark
    Saya x erti nak buat permanent modification kat xiaopan so setiap kali you nak run pyrit kena buat tce-load dulu seperti kod di atas sebelum pyrit boleh digunakan;)
     
  6. reyman76

    reyman76 Well-Known Member
    VIP

    Joined:
    29 Jan 2013
    Messages:
    258
    Likes Received:
    18
    Trophy Points:
    66
     
  7. estimacamry

    estimacamry Tracker
    VIP

    Joined:
    3 Aug 2012
    Messages:
    552
    Likes Received:
    131
    Trophy Points:
    91
    Xya nak perbesarkan statement ko, aku baca tadi. Xkan semua aku kena citer, kalu live CD lepas modified iso burnt la livecd baru
     
  8. reyman76

    reyman76 Well-Known Member
    VIP

    Joined:
    29 Jan 2013
    Messages:
    258
    Likes Received:
    18
    Trophy Points:
    66
    wow! marah ke bro??? sorry ler bro..apapun aku hargai tunjuk ajar lu bro...thankz a lot...:nailbiting:
    --- Double Post Merged, 24 Jun 2013 ---
    bro estimacamry...
    file handshake.cap & dictionary.txt kita tu nk letak kt mana bro??? supaya pyrit boleh baca......
    --- Double Post Merged, 28 Jun 2013 ---
    dh mcm slow jer page ni....mana smua pegi? huhu:eek:
    --- Double Post Merged, 30 Jun 2013 ---
    aku pelik tgok semua tutorial pasal pyrit, masa tunjuk dh dpt hanshake ' wpa hanshake 00:34:55:54:6E '....masa taip command lak ' home.cap ' bila masa lak ' wpa hanshake 00:34:55:54:6E ' bertukar jadi ' home.cap ' ???? mcmana dia tukar ' wpa hanshake 00:34:55:54:6E ' ke ' home.cap ' pun tak tunjuk....sesiapa tahu pasal ni plss reply...
     
  9. kackess

    kackess Active Member

    Joined:
    1 Sep 2013
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    31
    aku nye X os 0.4.7+ xleh ...pyrit unable to analyze or attack as it cannot find scapy 2.x
    nak kena upgrade ke?
     
  10. estimacamry

    estimacamry Tracker
    VIP

    Joined:
    3 Aug 2012
    Messages:
    552
    Likes Received:
    131
    Trophy Points:
    91
    try guna xiaopan 0.4.7.2 kalu 0.4.7+ xle run pyrit atau pon tambah sendiri aje pyrit ikut step kat atas
    pyrit.png
     
  11. kackess

    kackess Active Member

    Joined:
    1 Sep 2013
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    31
    <p>ok...ada dictionary yg leh syorkan tak? aku x penah crack wpa/wpa2 yg x on wps...yg on wps aku pakai wifite je. .</p>
     
  12. reyman76

    reyman76 Well-Known Member
    VIP

    Joined:
    29 Jan 2013
    Messages:
    258
    Likes Received:
    18
    Trophy Points:
    66
    Dah jd vip jd lain lak manusia ni..hahah...ni baru vip forum! wakaka:rolleyes:
     
Loading...
  • About Us

    We are a community mixed with professionals and beginners with an interest in wireless security, auditing and pentesting. Feel free to check out and upload resources.


    You can also find us on: Twitter and Facebook

  • Donate to Us

    Did you find our forums useful? Feel free to donate Bitcoin to us using the form below. Those who donate the equivlent of $10 USD or more will be upgraded to VIP membership. Don't have Bitcoin? Use your credit card to GO VIP here. Don't want to fork out some coin? There are other ways to GO VIP. Bitcoin: 1LMTGSoTyJWXuy2mQkHfgMzD7ez74x1Z8K