Current Xiaopan OS | SliTaz Version v2

Xiaopan OS with many packages based on Slitaz

  1. atseven

    atseven New Member

    Joined:
    27 Jan 2014
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    My laptop have intel-2230 wireless card. I use this os on live cd. But it doesnt show my card in feeding bottle and other programs. How can i install drivers to live cd? Or modify it?
    I also tried copying driver (iwlwifi-2230.uco-like this) to lib/firmware but i dont know what to do next. I am new to linux.
     
    #181 atseven, 28 Jan 2014
    Last edited: 28 Jan 2014
  2. Aby$m

    Aby$m Well-Known Member
    Dev Team VIP

    Joined:
    25 Oct 2012
    Messages:
    153
    Likes Received:
    124
    Trophy Points:
    221
    @atseven

    If you are going to use a Wireless Hacking distribution, I would recommend you use a wireless USB adapter which has been proven to work well for Hacking, such as the Alfa "AWUS036H".


    ~Aby$m.
     
  3. ImJoJo

    ImJoJo The One & Only
    VIP

    Joined:
    25 Jun 2012
    Messages:
    246
    Likes Received:
    107
    Trophy Points:
    191
    Alfa AWUS036H is the preferred choice of most out there but, if you don't want to spend too much I would recommend Kasens..also a wireless USB adapter..As long as it has the RTL8187L chipset in it is perfect and half the price..I do NOT recommend the Ralink 3070 chipset, you will have a hard time getting the task done with it. From my personal experience I say this..But its your choice..;)
     
  4. mire

    mire Member

    Joined:
    6 May 2014
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Very nice, thanks​
     
  5. Tony Carrillo

    Tony Carrillo New Member

    Joined:
    24 Sep 2014
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Hi Aby$m, can we have a simple tutorial on "how to run SliTaz V2", please
     
  6. Aby$m

    Aby$m Well-Known Member
    Dev Team VIP

    Joined:
    25 Oct 2012
    Messages:
    153
    Likes Received:
    124
    Trophy Points:
    221
    Check out my Youtube channel I have videos showing how to use XIaopan OS which very similar to SliTaz.

    ~Aby$m.
     
  7. TonyTan

    TonyTan Active Member

    Joined:
    22 Jun 2014
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    HI, would like to ask why when i boot it using USB it only go to command line? i would like to change to GUI. Please advice.

    Thank you.
     
  8. Aby$m

    Aby$m Well-Known Member
    Dev Team VIP

    Joined:
    25 Oct 2012
    Messages:
    153
    Likes Received:
    124
    Trophy Points:
    221

    How did you place the distribution onto your USB drive?

    Which program did you use or method?


    ~Aby$m
     
  9. TonyTan

    TonyTan Active Member

    Joined:
    22 Jun 2014
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26

    Hi, Im using rufus to make it boot to USB, found some people said use LiveUSB? will get try it first!
     
  10. Aby$m

    Aby$m Well-Known Member
    Dev Team VIP

    Joined:
    25 Oct 2012
    Messages:
    153
    Likes Received:
    124
    Trophy Points:
    221
    Try using the Distro inside a Virtual Machine and then attach the USB drive to the VM and use the in-built SliTaz USB installer from within the VM.

    I can give more guidance if needed.


    ~Aby$m
     
  11. TonyTan

    TonyTan Active Member

    Joined:
    22 Jun 2014
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Hi, Aby$m. I don't have any external network card now. When I use VM, it cannot detect my wireless network card (wlan0) only eth0 can be detected. Therefore, booting up with an USB can helps to detect my wlan0. Please advice.

    Thanks!
     
  12. Aby$m

    Aby$m Well-Known Member
    Dev Team VIP

    Joined:
    25 Oct 2012
    Messages:
    153
    Likes Received:
    124
    Trophy Points:
    221
    To use the in-built SliTaz USB installer within a VM you will not need a Network connection, all you you need is the USB drive you wish to install the Distro onto.

    Simply attach the USB drive to the VM while the Distro is loaded within the VM and use the SliTaz USB installer.

    ~Aby$m
     
  13. TonyTan

    TonyTan Active Member

    Joined:
    22 Jun 2014
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Hi Aby$m, Sorry to trouble you, I don't understand "attach the USB drive to the VM while the Distro is loaded within the VM and use the SliTaz USB installer."
    Is it the same as using rufus to install SliTaz xiaopan into it? Please guide me more.

    Thanks!
     
  14. Aby$m

    Aby$m Well-Known Member
    Dev Team VIP

    Joined:
    25 Oct 2012
    Messages:
    153
    Likes Received:
    124
    Trophy Points:
    221
    No need to apologize, I'm here to help.

    First, tell me which Virtual Machine program are you using VirtualBox or VMware?
     
  15. TonyTan

    TonyTan Active Member

    Joined:
    22 Jun 2014
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    VMware, i can run vmware with SliTaz xiaopan but it cannot detect my wlan0.
     
  16. Aby$m

    Aby$m Well-Known Member
    Dev Team VIP

    Joined:
    25 Oct 2012
    Messages:
    153
    Likes Received:
    124
    Trophy Points:
    221
  17. hakeem

    hakeem Active Member

    Joined:
    28 Aug 2012
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    31
    What is xiopan-os log in username and password?
    --- Double Post Merged, 2 Aug 2015, Original Post Date: 2 Aug 2015 ---
    What is xiopan-os log in username and password?
     

    Attached Files:

    • 1438480439488.jpg
      1438480439488.jpg
      File size:
      712.6 KB
      Views:
      31
      MD5:
      dc49f7bf5e468519efdfe44382efd673
  18. Aby$m

    Aby$m Well-Known Member
    Dev Team VIP

    Joined:
    25 Oct 2012
    Messages:
    153
    Likes Received:
    124
    Trophy Points:
    221
    It is the default SliTaz login:

    Username: root
    Password: root
     
  19. blueflyer99

    blueflyer99 Active Member

    Joined:
    4 Jun 2012
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Boots fine on CD but i get Monitor out of range Error... how do i correct this problem???
    --- Double Post Merged, 2 Sep 2015, Original Post Date: 31 Aug 2015 ---
    Since no one reply. i found what i was looking for else where..
     
Loading...
  • About Us

    We are a community mixed with professionals and beginners with an interest in wireless security, auditing and pentesting. Feel free to check out and upload resources.


    You can also find us on: Twitter and Facebook

  • Donate to Us

    Did you find our forums useful? Feel free to donate Bitcoin to us using the form below. Those who donate the equivlent of $10 USD or more will be upgraded to VIP membership. Don't have Bitcoin? Use your credit card to GO VIP here. Don't want to fork out some coin? There are other ways to GO VIP. Bitcoin: 1LMTGSoTyJWXuy2mQkHfgMzD7ez74x1Z8K