Issue Cannot find any AP when using VMWare and cannot connect device when using Live USB

Discussion in 'Xiaopan Support' started by FxF_sama, 17 Feb 2013.

  1. FxF_sama

    FxF_sama Member

    Joined:
    23 Jan 2013
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Greetings, its me again from HERE...
    If Crackers Wave can help me, I have tried using USB 2.0 port instead of 3.0
    When using VMWare with 0.4.3 Xiaopan is possible to connect and it can detect my device at "select wireless card" stage. But when press scan I cant seem to get any AP there.

    With 0.4.4 and 0.4.5 I used THIS tutorial but both version cannot detect my wireless device

    any help....
     
  2. Pascal

    Pascal Wifi Sniffer
    Staff Member Moderator VIP

    Joined:
    6 Jun 2012
    Messages:
    211
    Likes Received:
    89
    When you use VMware 9 :

    Open you Production but not launch this.

    In the settings options choose hardware and click on USB controler and choose version of compatibility on the right panel : USB (2.0 or 3.0) ;)


    Try this ;)
     
  3. FxF_sama

    FxF_sama Member

    Joined:
    23 Jan 2013
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Failed, >.<
    However it says it requires linux 3.2 or higher.
    mine is linux kernel 2.6
     
  4. Fantasma

    Fantasma Well-Known Member

    Joined:
    31 May 2012
    Messages:
    741
    Likes Received:
    434
    See the TIPS Provided here: Xiaopan 0.4.5 | Download
     
    • Like Like x 1
  5. FxF_sama

    FxF_sama Member

    Joined:
    23 Jan 2013
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    If this tips "If you will run Xiaopan as Live USB, is highly recommended follow this: USB Live Tutorial" I already done, can run but cannot connect device. Have done plug off/on the device, manually connect both fail on me. :(

    If this tips "Also recommended: connect USB devices until xiaopan is fully charged to avoid detection issues (no matter if running as USB Live / Virtualization)" did you mean connect the device to computer before starting virtualisation until its finishes loading the linux I've done too. The device did not auto connect to the xiaopan and manual connect too fail.
     
  6. Fantasma

    Fantasma Well-Known Member

    Joined:
    31 May 2012
    Messages:
    741
    Likes Received:
    434
    I can see in your signature: ALFA RTL 8187 then, is your card an Alfa 036H ? this card use a RTL8187L chipset. it must work with the most pentest tools BUT: are you sure it is an original Alfa card? maybe your's is a chinese counterfeit with a RTL8187B chipset and it is the issue
    You can check in windows, Device manager, network devices (or something like that), select your card and open "properties" in there must appear your device chipset model...
     
  7. FxF_sama

    FxF_sama Member

    Joined:
    23 Jan 2013
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Really? I can't seem to find any chipset model inside device manager -> card -> properties.
    Nvm, for now I'll try to send alfa.com.tw my serial number and MAC to check its genuine or not.
    In the mean time do you have any other way to check its chipset model?
    --- Double Post Merged, 19 Feb 2013 ---
    Hmmm, cant seem to find edit button....
    sorry for double posting

    okay, confirmed that mine is authentic alfa product according to the email ALFA tech support sent to me
    alfa.PNG
     
Loading...
  • About Us

    We are a community mixed with professionals and beginners with an interest in wireless security, auditing and pentesting. Feel free to check out and upload resources.


    You can also find us on: Twitter and Facebook

  • Donate to Us

    Did you find our forums useful? Feel free to donate Bitcoin to us using the form below. Those who donate the equivlent of $10 USD or more will be upgraded to VIP membership. Don't have Bitcoin? Use your credit card to GO VIP here. Don't want to fork out some coin? There are other ways to GO VIP. Bitcoin: 1LMTGSoTyJWXuy2mQkHfgMzD7ez74x1Z8K