Fixed RTL8187L Not Being Detected In Virtualbox

Discussion in 'Xiaopan Support' started by creezalird, 16 Jun 2012.

  1. creezalird

    creezalird great disturbance

    Joined:
    15 Jun 2012
    Messages:
    47
    Likes Received:
    13
    Hi there, new to this stuff, just got myself the alfa awus036h with 9dBi antenna.
    Been testing with xiaopan included with the buyer and interestingly this is very easy to do, thanks all the people behind xiaopan. Currently thinkering and googling around to make latest xiaopan detect the card as it seems to be not working from virtualbox, even after replacing the compact wireless from the working xiaopan. Anyway, this is not thread for bugs report..lols..
     
    • Like Like x 1
  2. Mr. Penguin

    Mr. Penguin Administrator
    Staff Member Admin Moderator VIP

    Joined:
    18 May 2012
    Messages:
    3,096
    Likes Received:
    1,197
    Welcome aboard creezalird. Interesting to see Xiaopan packaged with hardware. Good to see. Strange that it is not being detected. I do not use VB but I have it installed. I will have a play with my rtl8187L :)
     
  3. creezalird

    creezalird great disturbance

    Joined:
    15 Jun 2012
    Messages:
    47
    Likes Received:
    13
    using the provided cd xiaopan, i made an iso and run it from virtualbox (win7) as if i ran the cdrom as live, my laptop will be heating up a little bit.
    but if i tried the latest xiaopan 0.4.2.3, my rtl8187l is not detected, even after reading around and tried replacing the compact wireless, still not working.

    as of now i am downloading the 0.4.1 with minidwep (latest) modded from FANTASMA. Will try this later.
     
    • Like Like x 1
  4. Mr. Penguin

    Mr. Penguin Administrator
    Staff Member Admin Moderator VIP

    Joined:
    18 May 2012
    Messages:
    3,096
    Likes Received:
    1,197
    This is turning into a support thread :ha:. I am going to move it to the support thread and you can reintroduce yourself :D

    I just used Virtualbox 4.1.8 r75467 on my Mac to detect my RTL8187L device on Xiaopan 0.4.2.3 (no modifications). It didn't detect it straight away. I had to disconnect and reconnect the USB cable :) See attached picture. PS you can tag people like FANTASMA using the (at) @ symbol in front.

    Are you using the Other linux 2.6 option? I must also add that Virtualbox is so buggy, frigging mouse flys everywhere. Should upgrade to the latest.
     

    Attached Files:

    • Like Like x 1
  5. creezalird

    creezalird great disturbance

    Joined:
    15 Jun 2012
    Messages:
    47
    Likes Received:
    13
    Mr. Penguin, thanks for the advice, it seems it did the trick and works. but checking in iwconfig, it said the txpower is excessive tries something like that, but maybe not a biggie..thanks again :)
     
  6. Mr. Penguin

    Mr. Penguin Administrator
    Staff Member Admin Moderator VIP

    Joined:
    18 May 2012
    Messages:
    3,096
    Likes Received:
    1,197
    Awesome! Write word for word what the error is and I will see if I can replicate and fix :)
     
  7. creezalird

    creezalird great disturbance

    Joined:
    15 Jun 2012
    Messages:
    47
    Likes Received:
    13
    Capture.JPG i have attached the screenshot for iwconfig here.
     
  8. creezalird

    creezalird great disturbance

    Joined:
    15 Jun 2012
    Messages:
    47
    Likes Received:
    13
    Mr. Penguin, by a few times connecting and disconnecting the usb cable make the wireless card detected, but somehow it feels a bit laggy and most of the times it found 0 wifi conn...and i tested again with the older version xiaopan, it is working smoothly
     
    • Like Like x 1
  9. Fantasma

    Fantasma Well-Known Member

    Joined:
    31 May 2012
    Messages:
    741
    Likes Received:
    434
  10. creezalird

    creezalird great disturbance

    Joined:
    15 Jun 2012
    Messages:
    47
    Likes Received:
    13
    i read about that thread already and tried that too, but as adviced by Mr. Penguin, connecting and disconnecting the usb cable works, but with txpower problem and some lags. Maybe i will try thinkering around as i have some time.. :p
     
  11. Fantasma

    Fantasma Well-Known Member

    Joined:
    31 May 2012
    Messages:
    741
    Likes Received:
    434
    Have you tried a USB live? sometimes it works better than vm
     
  12. creezalird

    creezalird great disturbance

    Joined:
    15 Jun 2012
    Messages:
    47
    Likes Received:
    13
    not with USB live, but i tried with CD live, but it seems my laptop is burning up while running the os, that is why i prefer using vm here.
     
  13. Fantasma

    Fantasma Well-Known Member

    Joined:
    31 May 2012
    Messages:
    741
    Likes Received:
    434
    • Like Like x 1
  14. creezalird

    creezalird great disturbance

    Joined:
    15 Jun 2012
    Messages:
    47
    Likes Received:
    13
  15. Fantasma

    Fantasma Well-Known Member

    Joined:
    31 May 2012
    Messages:
    741
    Likes Received:
    434
    You can say thanks by clicking the Like button too ;)
     
Loading...
  • About Us

    We are a community mixed with professionals and beginners with an interest in wireless security, auditing and pentesting. Feel free to check out and upload resources.


    You can also find us on: Twitter and Facebook

  • Donate to Us

    Did you find our forums useful? Feel free to donate Bitcoin to us using the form below. Those who donate the equivlent of $10 USD or more will be upgraded to VIP membership. Don't have Bitcoin? Use your credit card to GO VIP here. Don't want to fork out some coin? There are other ways to GO VIP. Bitcoin: 1LMTGSoTyJWXuy2mQkHfgMzD7ez74x1Z8K